Boutique hotels in the Dominican Republic

5 beste boetiekhotels in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een Caribisch paradijs met een rijke geschiedenis, een levendige cultuur en adembenemende landschappen. De unieke mix van adembenemende tropische landschappen en oude historische gebouwen vormt de perfecte achtergrond voor enkele van de meest betoverende boetiekhotels die een mix van luxe, lokale charme en voortreffelijke persoonlijke ervaringen bieden.

Van de bruisende straten van Santo Domingo, de oudste stad van Amerika, tot de serene stranden van Samana Bay, deze boetiekaccommodaties bieden een meeslepende manier om deze boeiende bestemming te ervaren.

Elk van de drie boetiekaccommodaties die we hebben uitgekozen om met u te delen, heeft een elegant paradijs gecreëerd en doet meer dan zijn best om gasten een luxueuze ervaring van deze prachtige Caraïbische ontsnapping te bieden.

Of u nu op zoek bent naar een afgelegen toevluchtsoord omringd door natuurlijke schoonheid of een stijlvolle stedelijke oase ondergedompeld in lokale tradities, de boetiekhotels van de Dominicaanse Republiek beloven een gedenkwaardig verblijf dat de unieke allure van het land viert.

 

Hodelpa Nicolás de Ovando

Hodelpa Nicolás de Ovando

In de mooie en historische stad Santo Domingo vindt u het luxe boetiekhotel Hodelpa Nicolás de Ovando. Dit hotel is gevestigd in een groot complex met drie huizen dat dateert uit de jaren 1500 en biedt een uniek en intrigerend verblijf tussen de geplaveide straten van de hoofdstad.

Binnen is dit indrukwekkende Dominicaanse boetiekhotel zorgvuldig gerestaureerd en de gasten worden begroet door een grote binnenplaats met comfortabele zitjes en palmbomen in potten. De geschiedenis van het hotel valt op in het hele interieur, dat gewelfde stenen deuropeningen en houten plafonds bevat.

Het hotel is middelgroot met 100 kamers, twee restaurants, twee bars en een turkooisblauw zwembad. De kamers zijn ruim, licht en luchtig met een eigentijds ontwerp en klassieke details die verwijzen naar de geschiedenis van het hotel.

Blootliggende houten plafonds en donker antiek meubilair tegen witgekalkte muren creëren een ontspannen sfeer waar gasten tot rust kunnen komen.

Gasten van het hotel kunnen zich laten verwennen in de wellness spa van het hotel met heerlijke massagebehandelingen of trainen in de volledig uitgeruste fitnessruimte. De bar van het hotel, La Taberna del Mojito, is de perfecte plek om te genieten van heerlijke tapas of hun kenmerkende Mojito-cocktail.

De vele inspirerende culturele bezienswaardigheden en pittoreske straatjes van de stad bieden een uniek avontuur voor gasten die in Hotel Hodelpa Nicolás de Ovando verblijven.

Fodors beoordeling:

“Dit historische boetiekhotel dat nu eigendom is van Hodelpa Hotels is gemaakt van de woning van de eerste gouverneur van Amerika, en het is misschien wel het beste wat er in de Zona Colonial is gebeurd sinds het paleis van Diego Columbus in 1517 klaar was. Kamers in koloniale stijl hebben hoge plafonds, originele stenen vensterbanken en luiken.”

Hotelgegevens

Adres:
Calle Las Damas, Koloniale Zone, 10211 Santo Domingo, Dominicaanse Republiek.

Beoordeling gasten:
4.2 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €145

Meer informatie

 

Sublime Samana

Sublime Samana

Het prachtige Sublime Samama ligt op het schiereiland Samana aan de noordoostkust en biedt gasten een indrukwekkend verblijf op het eiland. Dit prachtige boetiekresort beschikt over een privéstrand met privécabanabedden verspreid rond een spectaculair zwembad.

Het hotel ligt in een van de minder ontwikkelde gebieden van de Dominicaanse Republiek en is een toevluchtsoord voor mensen die willen ontspannen en genieten van de voorzieningen van het resort. Met slechts 25 kamers is het Sublime Samana ideaal voor wie op zoek is naar privacy in een prachtige omgeving.

De gastenkamers worden aangeboden als ruime suites of alleenstaande casitas. De suites bieden het ultieme comfort voor koppels die op zoek zijn naar een romantische vakantie. Grote crèmekleurige sofa’s sieren woonkamers compleet met flatscreentelevisies, volledig uitgeruste keukens en elegante eethoeken.

Casitas zijn luxueus met twee tot drie slaapkamers, dakterrassen en privéjacuzzi’s, ideaal voor gezinnen of stellen die meer ruimte zoeken.

Met een afgelegen locatie komen veel gasten hier om van de omgeving te genieten en de buitenwereld te vergeten, wat gemakkelijk kan in het Sublime Samana. U kunt massagebehandelingen boeken in de spa ter plaatse en gasten kunnen genieten van verse zeevruchten in restaurant Bistro of van snacks aan het zwembad in La Palapa, zodat gasten geen reden hebben om naar buiten te gaan.

Als gasten echter besluiten om op ontdekkingstocht te gaan, dan is de omgeving uitstekend geschikt voor watersporten en walvissen spotten in de winter.

Hotelgegevens

Adres:
Bahia de Coson, 32000 Las Terrenas, Dominicaanse Republiek.

Beoordeling gasten:
4.4 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €180

Meer informatie

 

The Bannister Hotel & Yacht Club

The Bannister Hotel

The Bannister Hotel, schitterend gelegen tussen de zee en de bergen, is een uitstekende uitvalsbasis om het prachtige schiereiland Samana, aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek, te verkennen.

Dit luxe boetiekhotel straalt Caribische charme en verfijning uit en biedt gasten een rustig toevluchtsoord met uitzicht over het azuurblauwe water van de Atlantische Oceaan.

Het hotel is zorgvuldig ontworpen met moderne architectuur die naadloos aansluit bij de omringende natuurlijke schoonheid van het eiland. Het overloopzwembad ligt aan de rand van het water, waardoor het lijkt alsof u in de oceaan zwemt, terwijl de heerlijke spadiensten zorgen voor de perfecte verjongingservaring.

Het hotel heeft uitzonderlijke voorzieningen, waaronder een privéjachthaven die toegang biedt tot verschillende wateractiviteiten, zoals diepzeevissen, zeilen en excursies naar nabijgelegen afgelegen stranden. De locatie is ook ideaal om walvissen te spotten wanneer de bultrugwalvissen in de winter aankomen in de baai van Samana.

De suites in het Bannister Hotel zijn elegant en zorgvuldig ontworpen, met een eigentijdse Caribisch geïnspireerde inrichting die de kleuren van de oceaan weerspiegelt.

Elke kamer heeft een eigen balkon of terras, zodat gasten kunnen genieten van weids oceaanzicht of weelderig uitzicht op de bergen en een serene plek om te ontspannen en tot rust te komen. Elke suite heeft ook een kleine kitchenette en een eethoek, waardoor alle gasten een behaaglijk, huiselijk gevoel krijgen.

Ervaringen van gasten zijn een topprioriteit in het Banister Hotel, en er worden vele heerlijke activiteiten georganiseerd om uw verblijf hier te veraangenamen. De culinaire ervaringen in het Bannister Hotel zijn uitzonderlijk, met een scala aan eetgelegenheden die zowel de lokale smaken als de internationale keuken laten zien.

Of gasten kunnen genieten van concerten, openlucht bioscoopavonden en vistoernooien, waardoor gasten blijvende herinneringen aan hun tijd in de Dominicaanse Republiek hebben.

Telegraaf recensie:

“Dit stijlvolle hotel ligt afgelegen in een van de meest natuurschone regio’s van de Dominicaanse Republiek en beschikt over ruime suites en twee overloopzwembaden, met ontspannend oceaanzicht en toegang tot een privéjachthaven.”

Hotelgegevens

Adres:
Carretera Sanchez Samana Km5, 11517 Santa Bárbara de Samaná, Dominicaanse Republiek.

Beoordeling gasten:
4.4 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €125

Meer informatie

 

Casa de Campo Resort & Villas

Casa de Campo

Het verfijnde Casa de Campo ligt aan de zuidoostkust en is een luxe boetiek die bekend staat om zijn jachthaven die een aantal spectaculaire superjachten aantrekt. Dit sjieke boetiekresort biedt stille luxe aan diegenen die op zoek zijn naar een sereen toevluchtsoord in de buurt van de ongerepte golfbanen van het eiland.

Casa de Campo verwelkomt gasten met een indrukwekkende plek aan het strand en geniet van een ongeëvenaard uitzicht over de Caribische Zee. De gastenaccommodatie hier is ruim en er zijn tal van opties beschikbaar.

Elite kamers en Superior suites hebben één tot twee slaapkamers met een eigentijds ontwerp, moderne voorzieningen en grote comfortabele bedden. In de grotere accommodaties kunnen gasten genieten van privéterrassen en balkons.

Als u echter op zoek bent naar een privé-ervaring, dan bieden de villa’s een ultra glamoureus toevluchtsoord met luxe voorzieningen zoals privézwembaden, een gespecialiseerde butlerservice en woonruimtes die verfijning uitstralen.

Casa de Campo biedt uitstekende eetgelegenheden in de acht restaurants en twee foodtrucks met verschillende keukens, waaronder Dominicaans geïnspireerde gerechten in La Caña Bar & Restaurant.

Gasten van het hotel worden verwend met een ruim aanbod aan activiteiten, waaronder tennis, paardrijden en polo, een schietbaan en excursies naar plaatselijke culturele juweeltjes. Een verblijf in Casa de Campo is echt een bijzondere ervaring die gasten nog jaren zullen koesteren.

Lonely Planet beoordeling:

“Casa de Campo is een all-inclusive, supergrote plek die ondanks zijn enorme omvang toch veeleisend blijft. De ongeveer 185 hotelkamers hebben hardhouten meubels, prachtige lokale kunst, 42 inch lcd-tv’s, Nespresso-apparaten en een golfkarretje voor iedereen.”

Hotelgegevens

Adres:
Carretera La Romana – Higuey, 22000 La Romana, Dominicaanse Republiek.

Beoordeling gasten:
4.3 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf € 320

Meer informatie

 

Mahona Boutique Hotel Las Terrenas

Mahona Boutique Hotel

Het luxe Mahona Boutique Hotel ligt aan een privéweg omringd door een ommuurd complex en is een welkome oase in de noordoostelijke stad Las Terrenas.

De stad is een dromerig stranddorp in een gebied dat minder ontwikkeld is dan andere delen van het eiland. Langs de kustlijn liggen prachtige stranden, met een vriendelijke lokale sfeer die uitgaat van de onafhankelijke boetiekjes en lokale restaurants in de omgeving.

Binnen is het Mahona Boutique Hotel indrukwekkend met 10 intieme suites en villa’s die gasten een prachtige uitvalsbasis bieden om het eiland te verkennen.

De suites zijn gezellig en ideaal voor koppels die op zoek zijn naar een speciaal uitje, terwijl de villa’s groot zijn, met witte hemelbedden, grote leefruimtes en de luxe van een privézwembad.

Rondom het hotel kunnen de gasten genieten van de rustige hoekjes met een prachtige botanische tuin en ligstoelen bij het zwembad.

Het attente personeel van het Mahona Hotel serveert gasten een heerlijk ontbijt en op verzoek maken ze graag een omelet of stapel pannenkoeken.

Er worden ook heerlijke massages aangeboden om de gasten te helpen ontspannen en tot rust te komen, onder leiding van de ervaren masseuse ter plekke, terwijl hondenliefhebbers vriendschap kunnen sluiten met de prachtige Bebou die trouw over het hotel en de gasten waakt.

Buiten is het een klein stukje lopen naar het strand, waar bezoekers kunnen genieten van het ongerepte uitzicht op de Atlantische Oceaan of kunnen genieten van heerlijk eten en de hele nacht kunnen dansen in het levendige Pueblo de los Pescadores.

Hotelgegevens

Adres:
Calle Italia, 32200 Las Terrenas, Dominicaanse Republiek.

Beoordeling gasten:
4.7 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €147

Meer informatie

 

Over onze boetiekhoteltips in de Dominicaanse Republiek

Ons bedrijf is gespecialiseerd in reisonderzoek en helpt u bij het ontdekken van de beste boetiekhotels die de Dominicaanse Republiek te bieden heeft. Onze aanbevelingen zijn niet alleen gebaseerd op onze perspectieven. In plaats daarvan weerspiegelen ze de mening van vele reizigers die deze plaatsen uit eerste hand hebben ervaren.

Wij vereenvoudigen uw zoekproces door trendy en artistiek ontworpen hotels in het hele land te identificeren. Bepaalde accommodaties kunnen zo uitnodigend en gepassioneerd zijn dat u het moeilijk vindt om uw kamer te verlaten.

Houd er rekening mee dat wij alleen hotels met een geconsolideerde gastenbeoordeling van 4.0 of hoger op onze lijst zetten. Deze scores zijn afkomstig van verschillende boekingswebsites en andere onpartijdige beoordelingsplatforms.

U kunt er dus gerust op zijn dat alle bovenstaande hotels een uitstekend verblijf beloven terwijl u de Dominicaanse Republiek verkent.

 

Beste prijsgarantie

Krijg de beste aanbiedingen en prijzen voor uw verblijf in de Dominicaanse Republiek met Booking.com en Hotels.com! Zij bieden prijsmatching, waardoor u gegarandeerd de laagste online prijs krijgt.

Als u ten minste 24 uur voor het inchecken een goedkopere aanbieding voor dezelfde hotelkamer op een andere website vindt, neem dan contact met hen op om het verschil terug te krijgen.

 

Top 5 boetiekhotels in de Dominicaanse Republiek

Laten we deze gids kort samenvatten. Op basis van duizenden beoordelingen van gasten en tips van reisdeskundigen zijn dit de beste boetiekhotels in de Dominicaanse Republiek:

 

Meer tips voor de Dominicaanse Republiek

Krijg meer geweldige inzichten zoals in de bovenstaande gids! Bekijk ook deze andere artikelen over de Dominicaanse Republiek:

Waar overnachten in de Dominicaanse Republiek

Luxe resorts in de Dominicaanse Republiek

Goedkope hotels in de Dominicaanse Republiek

Hostels in de Dominicaanse Republiek