Tel Aviv

Waar overnachten in Tel Aviv? De 5 leukste wijken en hotel tips

Wanneer men denkt aan een vakantie aan de Middellandse Zee, denkt men vaak aan Spanje, Italië en Frankrijk. Dat zijn allemaal bestemmingen die de moeite waard zijn, maar Tel Aviv is snel een must aan het worden voor mensen die op zoek zijn naar mediterraan plezier in de zon.

Tel Aviv is de thuisbasis van uitgestrekte stukken van de 200 kilometer lange stranden van Israël. De stranden van de stad bruisen van het leven, net als de bars, cafés en restaurants die de stad rijk is.

Tel Aviv heeft ongeveer 300 dagen zon per jaar. Vergeleken met andere reis-hotspots aan de Middellandse Zee, is Tel Aviv niet overspoeld met toeristen. Minder dan 5 miljoen mensen bezoeken de stad elk jaar.

Als u overweegt er even tussenuit te gaan in Tel Aviv, mis dan deze vijf wijken niet voor geschiedenis, accommodatie, en eten en drinken.

 

In deze reisgids:

 

Lev Hair Tel Aviv

Lev Ha’ir

Lev Ha’ir is letterlijk ‘het hart van de stad’ en ligt pal in het centrum van Tel Aviv. U vindt er de bezienswaardigheden en culturele attracties van Tel Aviv die u niet mag missen. Lev Ha’ir is perfect voor cultuurliefhebbers die de beste historische delen van de stad willen ontdekken.

Maar Lev Ha’ir draait niet alleen om cultuur en geschiedenis. De buurt is ideaal voor een avondje uit in de stad.

Als u zin heeft om de dag door te brengen met het verkennen van UNESCO Werelderfgoed locaties zoals de Witte Stad voordat u uitgaat naar uitstekende bars en restaurants, dan hoeft u niet verder te zoeken dan Lev Ha’ir.

Deze wijk mag dan historische plaatsen herbergen, Lev Ha’ir is sterk gericht op de toekomst van Israël. Het is de thuisbasis van wolkenkrabbers die zich hemelwaarts uitstrekken en waar tech-start-ups hun hoofdkwartier hebben. In Lev Ha’ir vindt u de geschiedenis van 1900 en het design van de 21e eeuw.

Bezienswaardigheden in Lev Ha’ir zijn het Tel Aviv Museum of Art, de Independence Hall en de Carmelmarkt. De Grote Synagoge, gebouwd in 1922, is een imposant gebouw waar Lev Ha’ir omheen is gegroeid. Het is een prachtige religieuze plek en zeker een bezoek waard.

Beste plek om te verblijven in Lev Ha’ir

Hotel Montefiore. Adres: 36 Montefiore St., Tel Aviv, 65201, Israël.

 

Old North Tel Aviv

Old North

Tel Aviv ligt direct aan de Middellandse Zee. De stad biedt u warm weer, prachtige stranden en leuke activiteiten om te verkennen. Old North ligt pal aan de Middellandse Zee en is ideaal voor wie op zoek is naar een strandvakantie. Hilton Beach en Metzitzim Beach zijn twee populaire plekken in Old North.

De buurt werd gebouwd met veel Europese invloed. Bomen omzomen deze wijk en bieden een gevoel van rust dat in andere delen van Tel Aviv ontbreekt. In het Oude Noorden vindt u luxe boetieks en accommodatie, waardoor het een van de duurdere delen van de stad is.

Old North is geen populaire toeristische plek, het is vooral een woonwijk. Als u echter wilt ontsnappen naar een nabijgelegen strand, dan is het een schitterende plek om een dag door te brengen. Gezinnen kunnen uren doorbrengen in Independence Park. De speeltuin biedt ouders wat rust, terwijl de kinderen rondrennen.

Voor een stukje geschiedenis is de Oude Haven van Tel Aviv het verkennen waard. Er is een keur aan hotels en accommodatie rond de haven, van vijfsterren tot driesterren.

Beste plek om te verblijven in het Old North

Hotel Brown Beach House. Adres: 64 Ha’Yarkon Street, Tel Aviv, 6343220, Israël.

 

Neve Tzedek Tel Aviv

Neve Tzedek

Als het de eerste keer is dat u Tel Aviv bezoekt, is Neve Tzedek een prima plek om te beginnen. De buurt is gevuld met koele Bauhaus gebouwen, die werden beïnvloed door de architectuur beweging in Duitsland van de jaren 1900.

De architectuur van de gebouwen is een van de meest opvallende aspecten van de buurt, vooral met meer modern ogende wolkenkrabbers die in andere delen van Tel Aviv worden neergezet.

Neve Tzedek, gelegen in het zuidwestelijke deel van de stad, was de eerste Joodse wijk die buiten de oude stad Jaffa werd gebouwd. Op een gegeven moment was Neve Tzedek in groot verval. De stadsautoriteiten waren bereid om Neve Tzedek af te breken en het opnieuw op te bouwen.

Echter, de historische gebouwen en monumenten van de wijk kregen een beschermde status, waardoor de autoriteiten hun beslissing over de toekomst van de buurt wijzigden. Neve Tzedek onderging restauratie om haar geschiedenis te behouden.

In de jaren ’80 begon de wedergeboorte van de buurt. Het trok veel kunstenaars en creatieve types aan vanwege de lage prijzen. Vandaag de dag is Neve Tzedek een modieus deel van Tel Aviv met stijgende prijzen.

Het is een geweldige plek om te verblijven op een eerste reis om de geschiedenis te zien en een aantal van de beste stukjes van de stad te ervaren.

Beste plek om te verblijven in Neve Tzedek

Hotel Ruby. Adres: 11 Yehuda ha-Levi Street, Tel Aviv, 6513519, Israël.

 

Florentin Tel Aviv

Florentin

Florentin was vroeger een belangrijk industriegebied van de stad, gelegen tussen Jaffa en Neve Tzedek. Zoals veel industriegebieden kreeg het een moeilijke tijd en raakte het in verval. In de loop der jaren heeft het een opknapbeurt gekregen en is nu een hotspot voor kunstenaars en creatievelingen.

Sinds de jaren ’80 is Florentin in opkomst als een trendy plek om te wonen. Een van de belangrijkste redenen voor de revitalisering van Florentin was een gelijknamige televisieshow uit de jaren 1990. De TV show was een hit in heel Israël en het inspireerde veel van de gentrificatie van Florentin.

Florentin is nog steeds een grimmiger deel van Tel Aviv. Deze artistieke wijk is jong en trendy met kleding boetieks, tattoo studio’s, en cafes te vinden om bijna elke hoek.

Florentin trekt mensen uit heel Tel Aviv voor een avondje uit. De bars zijn belangrijke attracties voor mensen die op zoek zijn naar plezier in het donker.

De buurt is zeker een alternatief voor de rest van Tel Aviv. Als u weg wilt van de toeristen en de bezienswaardigheden die bezoekers aantrekken, dan is Florentin zeker een plek om te verblijven tijdens uw vakantie.

Beste plek om te verblijven in Florentin

Hotel The Drisco. Adres: 4-6 Auerbach Street, Tel Aviv, 6811911, Israël.

 

Jaffa Port

Jaffa

Jaffa kan zijn geschiedenis, of tenminste de vermelding ervan, terugvoeren tot vóór de gemeenschappelijke jaartelling (BCE). De Perzen en Ottomanen kwamen en gingen door de eeuwen heen en voegden aan de ongelooflijke geschiedenis van de buurt toe. Historischer dan Jaffa kan een bezoek aan Tel Aviv niet zijn.

Deze buurt werd pas een deel van de stad in de jaren 1950 toen ze in elkaar groeiden. De historische buurt is zeker de moeite waard om te verkennen tijdens een volle dag sightseeing.

De in de Bronstijd gebouwde Kanaänieten versterkten de wijk en ademt oude geschiedenis uit. U kunt figuurlijk en letterlijk verdwalen in de steegjes die door de buurt slingeren.

De Ottomaanse klokkentoren is een must-see en de Jaffa Markt ligt er omheen. Nieuwe, moderne cafés en boetieks zijn opgedoken rond Jaffa als gevolg van het aantal bezoekers dat de buurt opzoekt.

Jaffa is misschien wel de meest charmante plek om op vakantie te gaan. Uw volgers op sociale media zullen groen van jaloezie zijn over de geweldige selfies die u vanuit Jaffa post. Dit ouderwetse deel van de stad mag u niet missen.

Beste plek om te verblijven in Jaffa

The Jaffa, A Luxury Collection Hotel. Adres: 2 Louis Pasteur, Tel Aviv, 6803602, Israël.

 

The Jaffa Tel Aviv

Waar reiscritici in Tel Aviv overnachten

Wilt u weten waar reisrecensenten van uitgevers als The New York Times, Frommer’s, Fodor’s en Lonely Planet verblijven in Tel Aviv? Bekijk ons overzicht van alle aanbevolen hotels, hostels en B&B’s in Tel Aviv.

 

Budget

Abraham Hostel.

“Dit mammoet hostel is een van de beste plaatsen om andere reizigers te ontmoeten, en het heeft een aantal van de schoonste en best onderhouden budget kamers. Het biedt uitstekende suites voor koppels of gezinnen met badkamers, kitchenettes en tv’s; het verzorgt ook rondleidingen in de stad en rond Israël.” – Lonely Planet.

Adres: 21 Levontin Straat, Tel Aviv, 6511604, Israël.

 

Middenklasse

Hotel Poli House.

“In een snel gentrificerende buurt brengt dit glossy, op digipop geïnspireerde hotel hulde aan de stedelijke buurt met de juiste balans tussen geschiedenis en high-end plezier. Gasten worden via doorschijnende liften van de ingang op straatniveau en de kunstgalerie naar de neon-daklobby gebracht.” – New York Times.

Adres: 1 Nahalat Binyamin st., Tel Aviv, 6516101, Israël.

 

Luxe

Hotel The Norman.

“Twee prachtig gerestaureerde historische gebouwen in het centrum van Tel Aviv vormen samen deze eigentijdse stedelijke hotspot die elegantie uit het Bauhaus-tijdperk en charme uit de oude wereld oproept. De kamers zijn ingericht met een exquise vintage decor, weelderig comfortabele bedden en de kenmerkende geurende badartikelen.” – Fodor’s.

Adres: 23-25 Nachmani Street, Tel Aviv, 6579441, Israël.

 

Tel Aviv beach

FAQ: Tel Aviv hotel aanbevelingen

Bent u op zoek naar een budget-, boetiek- of luxehotel in Tel Aviv? Of hebt u voor uw reisplannen een uitstekend hostel nodig? Wilt u weten welk hotel het beste ontbijt serveert? Hier zijn al die antwoorden en meer over waar te overnachten in Tel Aviv.

 

Wat is het beste luxe hotel in Tel Aviv?

Als geld geen probleem is en u op zoek bent naar een luxe hotel in Tel Aviv, ga dan voor The Jaffa Hotel. Het hotel biedt uitstekende service, het ligt op een toplocatie, het is zeer hoog beoordeeld door eerdere gasten en gerenommeerde reisrecensenten hebben het aanbevolen. Bekijk zeker onze shortlist van de beste luxe hotels in Tel Aviv, een zorgvuldig samengestelde lijst van exclusieve 5-sterrenhotels in de stad.

 

Wat is het beste boetiekhotel in Tel Aviv?

Geen fan van grote hotelketens? Geen probleem. Als u in een boetiekhotel in Tel Aviv wilt verblijven, dan moet u The Rothschild 71 boeken. Het hotel is door eerdere gasten hoog beoordeeld vanwege de boetiekstijl. Het is ook aanbevolen door invloedrijke reisjournalisten. Bekijk ook onze lijst van de beste boetiekhotels in Tel Aviv, een handmatig samengestelde lijst van de coole en romantische hotels in de stad.

 

Wat is het beste budgethotel in Tel Aviv?

Hotels zijn duur in Tel Aviv, maar als u op zoek bent naar een betaalbaar hotel, boek dan Jojo TLV. Het is een uitstekend budget hotel met veel waar voor uw geld. Het ligt op een goede locatie, het is aanbevolen door reisdeskundigen en het hotel heeft uitstekende beoordelingen van klanten. Bekijkt u zeker ook onze shortlist van de beste goedkope hotels in Tel Aviv.

 

Wat is het beste hostel in Tel Aviv?

Als u op zoek bent naar een geweldig hostel in Tel Aviv, dan moet u eens kijken bij Abraham Hostel. Het hostel heeft prachtige beoordelingen van backpackers, het is aanbevolen door bekende reisexperts en het ligt op een goede locatie. Check eveneens onze lijst met de beste hostels in Tel Aviv.

 

Hoeveel kost een nacht in een hotel in Tel Aviv?

Als u in een 3-sterren hotel in het centrum van Tel Aviv wilt verblijven, zult u rekenen op een gemiddelde prijs van €160 per nacht. Voor 4-sterren hotels ligt de gemiddelde prijs rond de €220 per nacht. Voor een 5-sterren hotel in Tel Aviv ligt de gemiddelde prijs rond de €330 per nacht.

 

Welk hotel in Tel Aviv heeft een geweldige bar op het dak?

Probeer Hotel Poli House als u op zoek bent naar een hotel dat een geweldige bar op het dak heeft. Gasten hebben uitstekende beoordelingen gegeven over de bar op het dak van dit hotel.

 

Welk hotel in Tel Aviv biedt een goed ontbijt?

Probeer Shalom Boutique Hotel & Relax of The Norman Hotel als u op zoek bent naar een hotel dat een geweldig ontbijt serveert. Gasten hebben uitstekende beoordelingen gegeven over het ontbijt in deze hotels.

 

Welk hotel in Tel Aviv heeft een geweldig zwembad?

Kijk eens naar Hotel Poli House als u op zoek bent naar een hotel dat een geweldig zwembad heeft. Gasten hebben uitstekende beoordelingen gegeven over het zwembad van dit hotel.

 

Tel Aviv bar

Beste tijd om Tel Aviv te bezoeken

De beste tijd om Tel Aviv te bezoeken valt tussen maart en april en september tot november. Tijdens deze periodes is het weer in Tel Aviv op zijn aangenaamst.

De lente (maart tot april) wordt gekenmerkt door warme dagen en koele nachten, met temperaturen tussen de 15°C en 25°C. De stad komt tot leven met bloeiende bloemen en buitenactiviteiten, waardoor het een ideale tijd is voor sightseeing en het verkennen van de rijke geschiedenis en cultuur van Tel Aviv.

Ook de herfst (september tot november) biedt aangename temperaturen van gemiddeld 20°C tot 30°C. De hitte van de zomer verdwijnt en wordt vervangen door een zachte warmte die perfect is voor stranduitstapjes en ontspannen stadswandelingen.

De zomer (juni tot augustus) in Tel Aviv kan extreem heet zijn, met temperaturen die vaak boven de 30°C uitkomen.

Hoewel dit voor sommigen afschrikwekkend kan zijn, is het de beste tijd voor wie op zoek is naar een strandvakantie, omdat de stad tijdens deze maanden een levendige strandscene heeft.

 

Jaffa Port

Leukste dingen om te doen in Tel Aviv

Er zijn heel wat dingen te doen in Tel Aviv en omgeving, zoals daguitstappen, attracties, musea, sightseeing tours en vele andere activiteiten. Hier is onze lijst van 3 dingen die u zeker moet doen als u in Tel Aviv bent:

 

Dagtocht naar Jeruzalem en Bethlehem vanuit Tel Aviv

Reis per bus met airconditioning van Tel Aviv naar Jeruzalem en rijd het oude Jeruzalem binnen om de Westelijke Muur, de Via Dolorosa en andere eeuwenoude religieuze en historische bezienswaardigheden te bezichtigen. Prijs: €110. Meer info.

 

Caesarea, Haifa & Akko Dagtocht vanuit Tel Aviv

Reis van Tel Aviv naar de Middellandse Zeekust van Israël en ontdek sites zoals de Baha’i-tuinen in Haifa, de natuurlijke kalksteengrotten van Rosh Hanikra, en de oude havenstad Acree in West-Galilea. Prijs: €100. Meer info.

 

Tel Aviv Jaffa Begeleide Fietstour

In slechts 3 uur zullen we bijna alle hoogtepunten van Tel Aviv & Jaffa behandelen. U krijgt een goed idee van waarom Tel Aviv zo’n opwindende stad is. Prijs: €55. Meer info.

 

Meer dingen om te doen in Tel Aviv

 

Beslissen waar te overnachten in Tel Aviv

Samenvattend heeft deze reisgids de beste wijken van Tel Aviv behandeld, evenals enkele hoteltips en dingen die u kunt doen. Het is nu aan u om te beslissen aan welke buurt u de voorkeur geeft.

 

Top 5 wijken om te verblijven in Tel Aviv

 

Zoals u in dit artikel hebt gezien, valt er veel te ontdekken, en het is belangrijk om te beslissen waar u in Tel Aviv verblijft. Of u nu in Jaffa, Florentin, Neve Tzedek, Old North of Lev Ha’ir verblijft, al die buurten liggen op goede locaties.

De sfeer van de buurt, of u reist voor vrije tijd of zaken, of u reist met uw familie of vrienden, en de nabijheid van de attracties die u wilt bezoeken moeten waarschijnlijk de beslissende factoren zijn. Wat uw voorkeur ook is, u zult een geweldige tijd hebben in Tel Aviv.

 

Tel Aviv overzicht

🏨 Hotelprijzen: Hoog
🛏 Budgethotel: 110 €
💑 Boetiekhotel: 210 €
5-sterren hotel: 300 €
🌎 Beste wijk 1ste bezoek: Neve Tzedek
👪 Beste wijk voor families: Old North
💎 Beste luxe hotel: The Jaffa Hotel
👫 Beste boetiekhotel: Rothschild 71
💰 Beste budgethotel: Arbel Suites Hotel
🎒 Beste hostel: Abraham Hostel

 

Meer aanbevelingen voor Tel Aviv

Leer de stad nog beter kennen door onze andere artikelen over Tel Aviv te lezen:

Goedkope hotels in Tel Aviv

Boetiekhotels in Tel Aviv

Luxe hotels in Tel Aviv

Hostels in Tel Aviv