Budapest

Waar overnachten in Boedapest? Hotel tips en de 5 leukste wijken

De geschiedenis van Boedapest is gemakkelijk te zien tijdens een reis naar de Hongaarse hoofdstad. De stad is een waar juweel van Oost-Europa en een die nog steeds het einde van de Koude Oorlog aan het verwerken is – al is dat niet meer zo merkbaar als in de afgelopen jaren.

Het maakt niet uit wat voor soort vakantie u zoekt, Boedapest kan het bieden. Luxe reizigers kunnen chique winkels, restaurants en hotels ontdekken. De prachtige thermale baden van de stad bieden vermoeide reizigers de kans om te ontspannen en hun lichaam te revitaliseren.

Ook voor budgetreizigers is er genoeg te beleven in Boedapest. Van goedkoop eten en drinken tot goedkope accommodatie en openbaar vervoer, Boedapest heeft alles wat u maar kunt wensen in een reisbestemming.

Als u zin heeft in een reis naar een van de verborgen schatten van Oost-Europa, overweeg dan een van deze schitterende wijken om uw hotel of Airbnb in te boeken.

 

In deze reisgids:

 

Budapest Castle District

Burchtwijk

Het is belangrijk op te merken dat de wijken van Boedapest zijn onderverdeeld in handig genummerde districten. Dit is mogelijk een overblijfsel uit de tijd van het communisme toen Hongarije deel uitmaakte van de USSR.

De Burchtwijk is ook bekend als Várkerület of Wijk 1. Het is de ideale plaats om te verblijven als u Boedapest voor de eerste keer bezoekt.

Boedapest wordt gescheiden door de rivier de Donau en de stad ligt aan beide zijden. De Burchtwijk ligt aan de Boeda-kant van de stad. De wijk is wat men zou verwachten van een oude Oost-Europese stad. Het heeft geplaveide straten, schilderachtige koffieshops en kleine winkeltjes die goederen verkopen.

Een tochtje naar de Burcht van Boeda biedt u een prachtig uitzicht over de Donau naar Pest. U kunt het prachtige, sierlijke Parlementsgebouw vanaf het kasteel zien. Terwijl u de Burchtwijk verkent, kunt u een bezoek brengen aan de Matthiaskerk.

De gotische kerk is opvallend en ligt op een steenworp afstand van het kasteel. Op één dagje Boedapest kunt u heel wat bezienswaardigheden bezoeken.

Reistip: het hele jaar door worden er rond het kasteel festivals gehouden. Tijdens een bezoek aan het kasteel kunt u zich onderdompelen in de Hongaarse cultuur en genieten van een uniek festival.

Beste plek om te verblijven in de Burchtwijk

Baltazar Boutique Hotel. Adres: Boedapest, Országház u. 31, 1014, Hongarije.

 

Józsefváros

Józsefváros

Józsefváros heeft de laatste tien jaar een gentrificatie ondergaan en is nu een van de topgebieden om te verblijven in Boedapest. Nog niet zo lang geleden was Józsefváros een wijk waar u niet uit wilde gaan. Dat is veranderd nu er geld naar toe is gestroomd en er bedrijven zijn geopend.

Zoals veel opkomende wijken is Józsefváros populair bij studenten en jonge mensen op zoek naar plezier tijdens het uitgaan. U vindt een aantal geweldige ruïne bars in de buurt. Een kroegentocht door ruïnebars in Boedapest is een manier om een aantal van de meest unieke drinkgelegenheden in de stad te zien.

Wat is een ruïne bar? Het zijn de populairste plekken om te drinken in Boedapest. Deze bars zijn gebouwd in oude, verlaten gebouwen, winkels en parkeerplaatsen. De trend begon in Boedapest en is nu in heel Europa te zien.

Józsefváros heeft veel te bieden voor een avondje uit. Dus als u alleen, met vrienden of met uw partner op reis bent, mis dan uw kans niet om in de omgeving te verblijven.

Beste plek om te verblijven in Józsefváros

Hotel Palazzo Zichy. Adres: Boedapest, Lőrinc pap tér 2, 1088, Hongarije.

 

Belvaros Budapest

Belváros

Belváros, gelegen in Pest, is een kosmopolitische wijk van de hoofdstad. Het ligt in het centrum, aan de rand van de rivier de Donau, en is een van de duurdere wijken van Boedapest. Cultuurliefhebbers en historici trekken naar Belváros om bezienswaardigheden te bekijken, aangezien dit de beste plek is voor historische gebouwen en monumenten.

In Belváros vindt u het Parlementsgebouw, de Kettingbrug en de Centrale Markthal. Alle drie zijn het coole, must-see historische locaties om te verkennen.

Misschien wel de nummer 1 historische bezienswaardigheid in Belváros is de Sint-Stefanusbasiliek. De neoklassieke kerk, die in 1905 werd voltooid, is een prachtig gebouw dat gratis kan worden bezichtigd.

Buiten de deuren vindt u een overvloed aan cafés, restaurants, bars en nachtclubs. In de schaduw van de basiliek kunt u in een café aan een biertje of wijntje nippen.

Beste plek om te verblijven in Belváros

Bohem Art Hotel. Adres: Boedapest, Molnár u. 35, 1056, Hongarije.

 

Erzsébetváros

Erzsébetváros

Erzsébetváros is de Joodse wijk van de stad. Het is de thuisbasis van de Grote Synagoge (Dohány Straat Synagoge) en van de Hongaarse Joodse cultuur. De Dohány Straat Synagoge is de grootste synagoge van Europa en de op één na grootste ter wereld na de Grote Synagoge van Belz in Jeruzalem.

Hoewel de wijk bekend staat om haar geschiedenis en religieuze gemeenschap is Erzsébetváros uitgegroeid tot een populaire bestemming voor de lokale bevolking en reizigers op zoek naar een geweldig avondje uit. De buurt heeft een aantal coole ruïne bars en food trucks duiken regelmatig op in de straten.

U vindt er een keur aan leuke plekken om een avond door te brengen en er is voor bijna elk budget wel iets te vinden. Na een bezoek aan Erzsébetváros overdag voor sightseeing, blijf laat en ervaar alles wat het te bieden heeft na zonsondergang.

Beste plek om te verblijven in Erzsébetváros

Corinthia Hotel. Adres: Boedapest, Erzsébet krt. 43-49, 1073, Hongarije.

 

Terézváros

Terézváros

Terézváros is een grappig district van de Hongaarse hoofdstad. Aan de ene kant ligt de Andrássy Avenue, een chique straat met dure winkels en restaurants. Andrássy Avenue staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het is ook de plaats waar u een aantal populaire toeristische attracties vindt, waaronder het verbazingwekkende House of Terror Museum, dat op onvervalste wijze laat zien hoe de geheime politie tijdens de Koude Oorlog de burgers controleerde.

Ondanks dat Terézváros een populair toeristische wijk is en een plek voor duurdere winkels en restaurants, is het ook een mekka voor budgetreizigers. U vindt er hostels voor rugzaktoeristen en laaggeprijsde accommodatie vlak bij Andrássy Avenue.

Als u een luxueuzere hotelervaring wilt, kunt u die ook vinden in Terézváros. Er wordt beweerd dat er steeds meer luxehotels worden geopend in de wijk, waardoor sommige van Terézváros’ grimmigere kanten veranderen in luxe locaties.

Als u een pauze nodig heeft van het sightseeing in de buurt, stop dan even bij Városliget voor een frisse neus. Városliget is een van Europa’s grootste openbare parken. Bezoekers die in Terézváros verblijven zijn niet ver van een van Boedapest’s meest aantrekkelijke bezienswaardigheden, de Széchenyi baden.

De verbazingwekkende thermale baden hebben 18 zwembaden waar u zowel buiten als binnen kunt ontspannen. Een van de beste dingen om te doen op een koude dag in Boedapest is buiten ontspannen in de thermale baden.

Beste plek om te verblijven in Terézváros

Callas House. Adres: Boedapest, Andrássy út 20, 1061, Hongarije.

 

Gresham Palace Budapest

Waar reisrecensenten in Boedapest overnachten

Wilt u weten waar reisrecensenten van uitgevers als The New York Times, Frommer’s, Fodor’s en Lonely Planet in Boedapest verblijven? Bekijk ons overzicht van alle aanbevolen hotels, hostels en B&B’s in Boedapest.

 

Budget

Pal’s Hostel en Appartementen.

“Verspreid over verschillende gebouwen in het centrum van Boedapest, biedt dit persoonlijke en karaktervolle centrum een scala aan accommodatie, van slaapzalen en privékamers tot appartementen met eigen kookgelegenheid. Alles is goed onderhouden en de service is vriendelijk en behulpzaam.” – Telegraph.

Adres: 1051 Boedapest, Szent István tér 3., Hongarije.

 

Middenklasse

Guesthouse Brody House.

“Brody House is meer dan alleen een supercool boetiekhotel in het opkomende Palace District. Het is ook een centrum van creativiteit, gericht op het tonen en ondersteunen van lokale kunstenaars, ontwerpers, schrijvers, muzikanten en andere creatieve types.” – CNN.

Adres: Boedapest, Bródy Sándor u. 10, 1088, Hongarije.

 

Luxe

Four Seasons Hotel Gresham Palace.

“Van het attente personeel tot de Zsolnay-tegels en het Miksa Roth-glaswerk, dit is misschien wel het beste hotel van Boedapest. Het ligt recht tegenover de Kettingbrug aan de Pest-kant, en meer dan een kwart van de 179 kamers kijkt uit op de Donau, waardoor u een sprookjesachtig uitzicht hebt op Buda Castle aan de overkant van de rivier.” – Frommer’s.

Adres: Boedapest, Széchenyi István tér 5, 1051, Hongarije.

 

Budapest bridge

FAQ: Boedapest hotel tips

Op zoek naar het beste budget, boutique, of luxe hotel in Boedapest? Of misschien bent u een backpacker die op zoek is naar een uitstekend hostel? Wilt u weten welk hotel in Boedapest een geweldig ontbijt serveert? Hier vindt u de antwoorden op al die en andere vragen over waar te overnachten in Boedapest.

 

Wat is het beste budgethotel in Boedapest?

Als u op zoek bent naar een goedkoop hotel in Boedapest, probeer dan Bohem Art Hotel. Het is een uitstekend budgethotel met veel waar voor uw geld. Het ligt op een goede locatie, het wordt aanbevolen door reisexperts en het hotel heeft uitstekende beoordelingen van klanten. Bekijkt u zeker ook onze shortlist van de beste goedkope hotels in Boedapest.

 

Wat is het beste boetiekhotel in Boedapest?

Geen fan van grote hotelketens? Geen probleem. Als u in een boetiekhotel in Boedapest wilt verblijven, dan moet u Baltazár Boutique Hotel boeken. Het hotel is door eerdere gasten hoog gewaardeerd vanwege de boetiekstijl. Het is ook aanbevolen door invloedrijke reisjournalisten. Bekijk ook onze lijst van de beste boetiekhotels in Boedapest, een handmatig samengestelde lijst van de meest unieke en romantische hotels in de stad.

 

Wat is het beste hostel in Boedapest?

Als u op zoek bent naar een goed hostel in Boedapest, dan moet u zeker eens kijken bij Pal’s Hostel & Apartments. Het hostel heeft prachtige beoordelingen van backpackers, het is aanbevolen door bekende reisexperts en het ligt op een goede locatie. Check eveneens onze lijst met de beste hostels in Boedapest.

 

Wat is het beste luxehotel in Boedapest?

Als geld geen probleem is en u op zoek bent naar een luxe hotel in Boedapest, ga dan voor Four Seasons Hotel Gresham Palace. Het hotel biedt uitstekende service, het ligt op een toplocatie, het is zeer hoog beoordeeld door eerdere gasten en gerenommeerde reisrecensenten hebben het aanbevolen. Bekijk zeker onze shortlist van de beste luxe hotels in Boedapest, een zorgvuldig samengestelde lijst van de meest exclusieve 5-sterrenhotels in de stad.

 

Wat is de beste bed & breakfast in Boedapest?

Op zoek naar een gezellige plek om te verblijven in Boedapest waar u ’s ochtends een handgemaakt en vers ontbijt geserveerd krijgt? Ga dan eens kijken bij B&B Parliament House. De B&B is aanbevolen door bekende reisexperts en recente gasten hebben het een topwaardering gegeven.

 

Hoeveel kost het om een nacht in een hotel in Boedapest te verblijven?

Een 3-sterren hotel in Boedapest kost u ongeveer €90 per nacht. Voor een 4-sterrenhotel betaalt u €130 per nacht en een luxe 5-sterrenhotel in Boedapest kost u ongeveer €230 per nacht.

 

Welke hotels in Boedapest bieden een goed ontbijt?

Als u op zoek bent naar hotels in Boedapest met een goed ontbijt, probeer dan het Four Seasons Hotel Gresham Palace of het Corinthia Hotel. Beide hotels hebben uitstekende beoordelingen van klanten voor hun ontbijt.

 

Budapest tram

Beste tijd van het jaar om Boedapest te bezoeken

Als u op zoek bent naar warm weer en buitenactiviteiten, is de beste tijd om Boedapest te bezoeken tussen mei en september.

Tijdens deze maanden is het weer aangenaam, en komt de stad tot leven met festivals en evenementen. Van muziekfestivals tot voedselbeurzen, er is in de zomermaanden in Boedapest van alles te zien en te doen.

Als u echter op zoek bent naar meer rust en minder drukte, dan is de beste tijd om Boedapest te bezoeken het voor- en najaar. In deze periodes is de drukte minder, en is het weer nog aangenaam genoeg om buiten activiteiten te ondernemen.

Met minder toeristen is het bovendien gemakkelijker om een betaalbare accommodatie te vinden en lange rijen bij populaire attracties te vermijden.

Als u op zoek bent naar een winterwonder, dan is de beste tijd om Boedapest te bezoeken de wintermaanden. Boedapest staat bekend om de prachtige kerstmarkten en de feestelijke sfeer tijdens de feestdagen. Bovendien zorgen de thermale baden en gezellige cafés voor een perfect winterverblijf.

 

Budapest roman bath

Leukste dingen om te doen in Boedapest

Er zijn heel wat dingen te doen in Boedapest en omgeving, waaronder daguitstappen, attracties, musea, sightseeing tours en vele andere activiteiten. Hier is onze lijst van 3 dingen die u zeker moet doen als u in Boedapest bent:

 

Boedapest Segway Tour

Bekijk de bezienswaardigheden van Boedapest terwijl u door de stad cruist op een Segway. Deze tour biedt een keuze uit verschillende duur voor uw rondleiding door het centrum van Pest. Prijs: €38. Meer info.

 

Boedapest: 1 uur durende Sightseeing Cruise met welkomstdrankje

Bekijk de bezienswaardigheden van Boedapest vanaf de rivier de Donau op een sightseeing cruise van 1 uur, en geniet onderweg van een seizoensgebonden cocktail of frisdrank. Glijd langs historische monumenten zoals het Buda Kasteel en de Vigado Concert Hall. Blijf verbonden met gratis Wi-Fi. Prijs: €10. Meer info.

 

Sla de wachtrij over: Széchenyi Spa Arrangement voor een hele dag

Sla de wachtrij over bij de wereldberoemde thermale spa van Boedapest, Széchenyi Bath. Kies uit een week- of weekendticket voor de elegante spa. Het is het grootste thermale badcomplex in Europa en bestaat uit 3 buitenbaden en 15 binnenbaden. Prijs: €27. Meer info.

 

Meer dingen om te doen in Boedapest

 

Beslissen waar te overnachten in Boedapest

Tot slot, laten we deze reisgids samenvatten. We hebben de beste wijken van Boedapest behandeld, zodat u kunt beslissen in welk deel van de stad u wilt verblijven.

 

Top 5 wijken om te verblijven in Boedapest

 

Zoals u in dit artikel hebt gezien, is er veel te ontdekken, en het is belangrijk om te beslissen waar u in Boedapest verblijft. Of u nu in het Burchtdistrict, Terézváros, Erzsébetváros, Belváros of Józsefváros verblijft, al deze wijken liggen op goede locaties.

De sfeer van de wijk, of u reist voor vrije tijd of zaken, of u reist met uw familie of vrienden, en de nabijheid van de attracties die u wilt bezoeken moeten waarschijnlijk de doorslaggevende factoren zijn. Wat uw voorkeur ook is, u zult een geweldige tijd hebben in Boedapest.

 

Boedapest overzicht

🏨 Hotelprijzen: Gemiddeld
🛏 Budgethotel: 80 €
💑 Boetiekhotel: 130 €
5-sterren hotel: 250 €
🌎 Beste wijk 1ste bezoek: District du Château
👪 Beste wijk voor families: Terézváros
💎 Beste luxe hotel: Four Seasons Gresham Palace
👫 Beste boetiekhotel: Baltazar Boetiekhotel
💰 Beste budgethotel: Dean’s College Hotel
🎒 Beste hostel: Pal’s Hostel & Apartments

 

Meer tips over Boedapest

Leer de stad nog beter kennen door onze andere artikelen over Boedapest te lezen:

Goedkope hotels in Boedapest

Boetiekhotels in Boedapest

Luxe hotels in Boedapest

Hostels in Boedapest