Sicily luxury hotels

5 beste luxe hotels op Sicilië

Het eiland Sicilië, gelegen in het hart van de Middellandse Zee, is een bestemming die bekend staat om zijn buitengewone schoonheid en eeuwenoude historische verleden.

Dit cultureel complexe eiland herbergt niet alleen enkele van de meest adembenemende natuurwonderen en pittoreske stadjes, maar het is ook de thuisbasis van een selectie spectaculaire luxehotels die optimaal profiteren van de gevarieerde geschiedenis van Sicilië en de prachtige zonovergoten kustlijn.

Om u te helpen bij het maken van een onvergetelijke reis, hebben wij de beste luxe hotels uitgekozen die Sicilië te bieden heeft. Dit omvat een historisch resort langs de kustlijn van Palermo, een luxueus hotel genesteld in de Vallei der Tempels en een glamoureuze ontsnapping in de bergen van Taormina.

Maar of u hier nu bent voor de geschiedenis of voor het landschap, u kunt van het beste van beide werelden genieten in een van deze prachtige Siciliaanse verblijven die een glamoureuze omgeving bieden, perfect gelegen in de beste gebieden die het eiland te bieden heeft.

U hoeft er dus alleen nog maar een uit te kiezen.

 

Villa Athena Resort

Hotel Villa Athena, Agrigento

Als u de rijke geschiedenis van Sicilië wilt opsnuiven, dan kunt u zich geen betere locatie wensen dan Villa Athena. De Villa ligt in de Vallei van de Tempels, het meest historisch belangrijke archeologische park op Sicilië, en is uitstekend gelegen om de indrukwekkende Griekse ruïnes uit de 5e eeuw te bereiken.

Hier op deze locatie, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, vindt u enkele van de best bewaarde Dorische tempels buiten Griekenland.

Villa Athena is gevestigd in een elegant 18e-eeuws pand, oorspronkelijk gebouwd als privéwoning, en biedt haar gasten een modern en verfijnd verblijf dankzij een uitgebreide renovatie. Binnen is de Villa mooi, licht en luchtig met hoge ramen en een prachtig uitzicht op de tempels in de verte.

Buiten biedt een weelderige olijfgaard privacy terwijl de gasten genieten van een duik in het buitenzwembad, of van spabehandelingen in de Grieks geïnspireerde spa ter plaatse.

Het restaurant La Terrazza degli Dei is een romantische plek waar gasten kunnen genieten van heerlijke traditionele Siciliaanse gerechten met uitzicht op de serene Tempels van Concordia.

Met slechts 27 kamers en suites kunnen gasten een persoonlijke service verwachten vanaf het moment dat ze binnenkomen. De kamers zijn luxe en ruim met kraakheldere witte lijnen en ramen van vloer tot plafond, met episch uitzicht op het archeologische park als duidelijke favoriet.

Lonely Planet recensie:

“Dit historische vijfsterrenhotel in een aristocratische 18e-eeuwse villa biedt de ultieme luxe ervaring. De spelonkachtige Villa Suite, bedekt met antieke tegels met een vrijstaand spabad en een groot terras met uitzicht op de tempels, zou wel eens de coolste hotelkamer van Sicilië kunnen zijn.”

Hotelgegevens

Adres:
Via Passeggiata Archeologica 33, 92100 Agrigento, Italië.

Beoordeling gasten:
4.6 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €125

Meer informatie

 

Villa Igiea, a Rocco Forte Hotel, Palermo

Villa Igiea, Rocco Forte Hotel, Palermo

Dit prachtige Art Nouveau palazzo ligt aan de kustlijn van Palermo en staat in schril contrast met de ruige uitstraling van de hoofdstad. Het hotel is ontworpen als privélandgoed voor de familie Florio, een van de rijkste Italiaanse families uit die tijd. Het is omgetoverd door de Britse ontwerpster Olga Polizzi en maakt nu deel uit van de illustere Rocco Forte Hotelgroep.

Villa Igiea is dan ook een opvallend resort aan de jachthaven van Palermo en biedt gasten een privé en verfijnd toevluchtsoord in de drukke stad.

Het hotel heeft een uitgestrekt terrein en beschikt over een schitterend terras bij het zwembad waar gasten kunnen genieten van cocktails met uitzicht over de baai. Alles in het hotel is ontworpen om de luxe van de Villa te benadrukken, met ingewikkelde kroonluchters en een prachtige tuin.

Zoals te verwachten van een Rocco Forte hotel, kunnen gasten die in de villa verblijven een hoog serviceniveau verwachten vanaf het moment dat ze aankomen.

Villa Igiea heeft 78 kamers en suites, en twee restaurants voor degenen die dichtbij de stad willen verblijven, binnen bereik van de dramatische Byzantijnse mozaïeken en cultureel interessante architectuur.

Binnen zijn de kamers modern met elegante accenten. Lange gordijnen draperen de ramen van de kamers, terwijl de suites genieten van veel ruimte en zonnige privéterrassen. In het hele hotel vinden gasten grote trappen en Art Nouveau fresco’s die de gangen sieren, waardoor u overal in Villa Igiea een gevoel van glamour krijgt.

Fodor’s beoordeling:

“Na een prachtige renovatie door de Rocco Forte groep, is deze Art Nouveau fantasie, gecreëerd door architect Ernesto Basile voor de Florio familie aan het begin van de 20e eeuw, gerestaureerd tot zijn oorspronkelijke glamour en glorie.”

Hotelgegevens

Adres:
Salita Belmonte 43, 90142 Palermo, Italië.

Beoordeling gasten:
4.7 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €425

Meer informatie

 

Grand Hotel Timeo, A Belmond Hotel, Taormina

Belmond Grand Hotel Timeo, Taormina

Het Belmond Grand Hotel Timeo ligt in het pittoreske stadje Taormina, aan de oostkust van Sicilië, op een heuvel onder een historisch Grieks amfitheater. Vanaf deze benijdenswaardige positie heeft het hotel een prachtig uitzicht op de Ionische Zee en biedt het een uitstekend uitkijkpunt op de Etna.

Het Grand Hotel Timeo staat al sinds 1873 op Sicilië en heeft een rijke geschiedenis als gastheer voor bekende aristocraten zoals Oscar Wilde en DH Lawrence.

Een recente renovatie van het hotel heeft een serene plek gecreëerd om naar toe te vluchten, dicht bij de bruisende stad Taormina, die op korte afstand ligt. Hier kunnen gasten ontspannen in de serene privétuinen van het hotel die zich uitstrekken over zes hectare of genieten van het privéstrand van het zusterhotel, Villa Sant’Andrea in de mooie baai van Mazzaro.

De kamers in het hotel hebben een klassieke stijl met prachtige ramen van vloer tot plafond, antiek meubilair en marmeren badkamers. Elke kamer heeft de extra luxe van een eigen balkon of terras met een prachtig uitzicht over de baai beneden.

Het hotel is de perfecte plek voor een Italiaanse retraite op het zonnige eiland Sicilië. Met een heerlijk verwarmd zwembad, een strak fitnesscentrum en een uitstekend restaurant, Il Dito e la Luna, dat traditionele Siciliaanse gerechten serveert, biedt Grand Hotel Timeo de ultieme oase in de heuvels van Taormina.

CN Traveler beoordeling:

“Het Belmond Grand Hotel Timeo, het eerste hotel in Taormina, verblindt gasten nog steeds met uitzichten en geschiedenis die hier al meer dan een eeuw te vinden zijn. Het hotel kijkt uit over de terra-cotta daken van het middeleeuwse dorp en daarachter over de kust richting de Etna.”

Hotelgegevens

Adres:
Teatro Greco 59, 98039 Taormina, Italië.

Beoordeling gasten:
4.8 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €420

Meer informatie

 

NH Collection Taormina

NH Collectie Hotel, Taormina

Het NH Collection Taormina Hotel, ook gelegen in de opvallend mooie stad Taormina, is een luxe ontsnapping op een berghelling met uitzicht over de baai van Naxos.

Dit stadje op een ansichtkaart is een magneet voor glitter en glamour, met het modieuze Taormina filmfestival dat hier in juni wordt gehouden, en vele chique boetiekjes langs de straten op de klif. Het NH Collection hotel vormt hierop geen uitzondering en is een bewijs van klassieke Italiaanse stijl en ontspannen luxe.

Hier kunnen gasten ontspannen en tot rust komen na een dag de bruisende stad te hebben verkend bij het overloopzwembad met hydromassagebedden of genieten van een cocktail in de Lu Souli Bar en Restaurant. Met zijn vroeg 20e-eeuwse architectuur straalt het hotel een verfijnde charme uit, wat ook duidelijk te zien is in de kamers.

Dit hotel biedt 63 goed gepresenteerde en ruime kamers met moderne details, waaronder designmeubilair en eikenhouten vloeren. De privébadkamers zijn voorzien van Siciliaanse mozaïeken en luxe mistvrije spiegels die de gastervaring perfectioneren.

Het hotel heeft ook een volledig uitgeruste fitnessruimte en een luxe Fusion Spa, compleet met sauna en stoombad.

Mochten de gasten echter genoeg hebben van de voorzieningen van het hotel, dan kunnen ze naar de centrale promenade van Taormina, Corso Umberto, gaan om ’s avonds een wandeling te maken voordat ze naar hun kamer terugkeren voor een heerlijke nachtrust.

Hotelgegevens

Adres:
Via Circonvallazione 11, 98040 Taormina, Italië.

Beoordeling gasten:
4.7 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €195

Meer informatie

 

San Domenico Palace, Taormina

San Domenico Palace, Taormina

Het stijlvolle San Domenico Palace hotel ligt op een klif in de heuvels van het idyllische Taormina en biedt gasten een luxe resortervaring, wat te verwachten was, aangezien het hotel deel uitmaakt van de Four Seasons Hotelgroep.

Als u door de ingang loopt, wordt u begroet met grandeur en glamour dankzij de hoge plafonds en 19e-eeuwse architectuur van het hotel.

Het gebouw, oorspronkelijk gebouwd als een Dominicaans klooster, heeft een spectaculaire transformatie ondergaan en biedt gasten een modern hotelverblijf, terwijl de historische charme behouden is gebleven.

Indrukwekkende kunstwerken, historische architectuur en antieke details worden gecombineerd met modern meubilair voor een uitnodigend verblijf in San Domenico Palace.

Gasten van het hotel kunnen genieten van het mooie overloopzwembad met een terras dat uitkijkt over de prachtige Siciliaanse baai beneden. Het is het ideale verblijf voor iedereen die wil ontspannen en tot rust wil komen met exclusieve activiteiten zoals Siciliaanse sushi-masterclasses of sterrenkijksafari’s naar de Etna.

De gastenkamers van San Domenico Palace zijn indrukwekkend en gastvrij, met eigentijds meubilair en lichte en luchtige ruimtes.

De suites hebben een privéterras en de grotere suites hebben de luxe van een eigen dompelbad. Alle kamers in het hotel zijn prachtig en bieden gasten een prachtig uitzicht op de oceaan of de iconische Etna.

Forbes recensie:

“Geschiedenis en romantiek in overvloed in het opvallende San Domenico Palace, Taormina, een Four Seasons Hotel. Met zijn schilderachtige ligging op een klif met uitzicht op de kronkelende steegjes van Taormina, de majestueuze Etna en de helderblauwe Ionische Zee, is het luxe hotel met 111 kamers op Sicilië gevestigd in een voormalig 19e-eeuws paleis, dat zelf een Dominicaans klooster was uit 1373.”

Hotelgegevens

Adres:
Piazza San Domenico 5, Taormina, 98039 Taormina, Italië.

Beoordeling gasten:
4.8 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €920

Meer informatie

 

Over onze luxe hotelaanbevelingen in Sicilië

Wij werken als een reisanalysebureau. Ons toegewijde team doet er alles aan om u te helpen de beste luxe accommodaties op Sicilië te vinden, door voor u online bronnen door te spitten. Sommige plaatsen zijn zelfs door ons bezocht.

Daarom is het niet alleen ons perspectief waarop we ons baseren. Het is een samensmelting van meningen van verschillende reizigers die deze locaties al eerder hebben ervaren. Wij vereenvoudigen het zoeken naar informatie over de meest prestigieuze en exclusieve vijfsterrenaccommodaties op Sicilië.

Houd er rekening mee dat onze gids alleen hotels bevat met een cumulatieve gastbeoordelingsscore van ten minste 4 uit 5. Dit wordt berekend door beoordelingen van verschillende boekingsplatforms en onpartijdige beoordelingssites samen te voegen.

U kunt er dus zeker van zijn dat alle hotels die hierin worden genoemd een uitstekende ervaring beloven tijdens uw verblijf op Sicilië.

 

Beste prijsgarantie

Wij werken samen met Hotels.com en Booking.com om ervoor te zorgen dat u de beste prijs krijgt voor uw verblijf in Sicilië! Beide sites bieden prijsmatching. Dat betekent dat u de laagste prijzen betaalt voor uw verblijf.

Als u ten minste 24 uur voor het inchecken op een andere website een goedkopere aanbieding vindt voor hetzelfde luxe hotel in Sicilië, neem dan contact met hen op om het verschil terug te krijgen!

 

Beste 5-sterren hotels in Sicilië

Nu u deze gids heeft doorgenomen, zullen we hem even samenvatten. We hebben de beste 5-sterren hotels op Sicilië leren kennen dankzij duizenden beoordelingen van gasten en tips van reisdeskundigen:

 

Meer gidsen over Sicilië

Als het advies dat we u hierboven hebben gegeven u bevalt, bekijk dan ook zeker enkele van onze andere artikelen over Sicilië:

Waar overnachten op Sicilië

Goedkope hotels op Sicilië

Hostels op Sicilië

Boetiekhotels op Sicilië