Porto luxury hotels

5 beste luxe hotels in Porto

Porto is een van die steden die de meeste mensen alleen kennen uit boeken. Een stad vol geschiedenis, bekend om zijn gotische kathedralen en middeleeuwse muren, Porto heeft alle elementen van een geweldige stad; het is alleen niet iets waar veel mensen aan denken om naartoe te gaan.

Porto is een ongelooflijke stad die veel te bieden heeft. Porto, de op één na grootste stad van Portugal, wordt door bijna iedereen over het hoofd gezien omdat het niet de stranden of de blauwe lucht heeft waar Lissabon bekend om staat. Er is echter veel meer in deze stad dan u op het eerste gezicht zou denken.

Door een kamer te boeken in een van de luxe hotels in Porto kunt u alleen het beste van deze bruisende stad ervaren. Met eersteklas klantenservice, prachtige designelementen en onovertroffen voorzieningen kan een kamer in een luxe hotel uw rustige oase zijn na een dag slenteren en het verkennen van de stad.

Luxehotels bieden extra’s die u niet vindt in standaardhotels of -herbergen, zoals luxe spa’s, hoogwaardige eetgelegenheden op locatie en elegante marmeren badkamers met oversized baden.

Alsof dat nog niet genoeg is, bieden sommige van deze hotels zelfs een unieke inrichting in elke kamer, pluche badjassen en espressomachines op de kamer. In een luxe hotel is geen enkel detail over het hoofd gezien.

Of u Porto nu bezoekt voor het nachtleven en de wijnscene of de kleurrijke gebouwen en intrigerende geschiedenis, er is geen betere plek om tot rust te komen na een dag (of nacht) sightseeing dan in een luxe hotelsuite. Dat is de beste manier om comfortabel bij te komen. Lees verder om de beste luxe hotels in Porto te ontdekken.

 

Torel 1884 Porto

Torel 1884

Torel 1884 is gevestigd in een 19e-eeuws herenhuis in het historische centrum van Porto en beschikt over 12 luxe kamers en 11 exclusieve appartementen.

Dit voormalige paleis dat nu een hotel is geworden, ligt op slechts een paar minuten afstand van de Avenida dos Aliados, Ribeira do Porto en andere belangrijke bezienswaardigheden van Porto.

Het interieurontwerp van Torel combineert het architecturale erfgoed perfect met een moderne boetiekstijl.

U zult luxe accenten opmerken zoals kroonlijsten, levendig behang, elegante bogen, tegelvloeren met patronen en eclectische kunstwerken. Elke kamer is individueel ingericht met kunst en stijlen uit de hele wereld.

De kameropties bij Torel 1884 zijn uitgebreid, van studio-appartementen tot vierpersoonssuites. Elke kamer is voorzien van airconditioning, WiFi, een minibar, schoonmaak, een tv en badjassen. Sommige kamers hebben een espressomachine en een jacuzzi.

Elke verdieping van Torel is gecentreerd rond een andere bestemming – de begane grond heeft een Afrikaans thema, de eerste verdieping heeft een Amerikaans thema, en de tweede verdieping heeft een Aziatisch thema.

Torel 1884 is de thuisbasis van Bartolomeu Bistro & Wine, een uitstekende plek voor tapas en drankjes. Op het wijngerichte menu staan Franse gerechten met lokale Portugese ingrediënten. Rijke kleuren, een marmeren bar, binnengroen en verschillende zitmogelijkheden geven dit restaurant een verhoogd gevoel.

Hotel details

Adres:
Rua de Mouzinho da Silveira 228, União de Freguesias do Centro, 4050-417 Porto, Portugal.

Gastenbeoordeling:
4.7 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €255

Meer informatie

 

Vila Foz Porto

Vila Foz Hotel & Spa

Het Vila Foz Hotel & Spa, gevestigd in een prachtig 19e-eeuws landhuis aan de Atlantische kust van Porto, is de perfecte omgeving voor ontspanning. Deze architectuur is prachtig gerestaureerd in zijn oorspronkelijke vorm, maar het interieur bevat nog steeds modern design en voorzieningen.

Met wit linnengoed, warme verlichting, unieke stukken en marmeren badkamers voelen de kamers bijzonder luxueus aan.

In alle kamers passen twee gasten, maar sommige opgewaardeerde kamers hebben meer vierkante meters en uitzicht op de oceaan. Elke kamer heeft WiFi, een flatscreen-tv, een minibar en een koffiezetapparaat.

De Vila Spa is een van de meest serene plekken op dit terrein. De spa ligt in een rustige tuinsfeer en heeft een Turks bad, een sauna, een fitnesscentrum en een binnenzwembad met veel natuurlijk licht. U kunt er ook schoonheidsbehandelingen, lichaamsbehandelingen en massages boeken.

U hoeft deze accommodatie niet te verlaten om heerlijk te eten – een van de restaurants van het hotel, Vila Foz Restaurant, is bekroond met een Michelinster. Verse zeevruchten, fantastische ingrediënten en een topkok maken dit meer dan een restaurant; het is een gastronomische ervaring.

Andere eetgelegenheden in Vila Foz zijn Fleur De Lis Restaurant, met een seizoensgebonden proefmenu, en Villa Foz Bar, met diverse cocktails, wijn en bier.

Hotel details

Adres:
236 Avenida de Montevideu, Aldoar – Foz do Douro – Nevogilde, 4150-516 Porto, Portugal.

Gastenbeoordeling:
4.6 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €285

Meer informatie

 

InterContinental Porto - Palacio das Cardosas

Intercontinental Palacio Das Cardosas

Dit voormalige klooster is nu een hotel met 105 kamers met luxe voorzieningen, 18e-eeuwse architectuur en een fantastische locatie.

Dit hotel ligt aan de levendige Avenida dos Aliados, het hart van het stadscentrum, op slechts zes minuten lopen van de kathedraal Se do Porto en een korte wandeling naar het treinstation, waardoor alle belangrijke bezienswaardigheden van Porto gemakkelijk te bereiken zijn.

Intercontinental Porto is zorgvuldig ontworpen om vorstelijk en extravagant aan te voelen. De lobby verwelkomt gasten met marmeren vloeren, kristallen kroonluchters en elegant meubilair. De kamers hebben wit linnengoed, houten vloeren en pluche meubilair voor een echt tijdloze uitstraling.

Dit 5-sterrenhotel heeft geen tekort aan kameropties. Er zijn verschillende plattegronden met twin-, queen- en kingsize bedden, suites en kamers voor gezinnen.

Elke kamer is elegant ingericht, met marmeren badkamers, hoge plafonds, flatscreentelevisies en WiFi. Upgrade naar een suite voor een slaapbank, een apart woongedeelte en twee verdiepingen.

Hotelgasten kunnen genieten van een gratis ontbijt in Astoria, het luxe restaurant van het hotel. Dit restaurant voelt sereen en trendy aan met een overvloed aan groen, aardetinten en stijlvolle verlichting.

Voor lunch en diner kunt u Portugese en mediterrane gerechten bestellen of naar de hotelbar gaan voor cocktails en portwijnen in een Britse bibliotheek.

Frommers recensie:

“Dit 18e-eeuwse neoklassieke gebouw was ooit een klooster, en daarna de verblijfplaats van een zakenmagnaat die rijk was geworden in Brazilië. Het ligt aan de voet van de Avenida dos Aliados, Porto’s equivalent van Time Square of Piccadilly Circus.”

Hotel details

Adres:
Praca da Liberdade, 25, União de Freguesias do Centro, 4000-322 Porto, Portugal.

Gastenbeoordeling:
4.5 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €190

Meer informatie

 

Pestana Vintage Porto

Pestana Vintage Porto

Pestana Vintage Porto, gevestigd in een kleurrijk en historisch gebouw met uitzicht op de rivier de Douro, heeft alles wat u nodig hebt en meer voor een magisch verblijf in Portugal.

Hoewel dit hotel oorspronkelijk uit 18 afzonderlijke gebouwen bestond, zijn deze gebouwen samengevoegd tot één ongelooflijk hotel dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

Buiten dit hotel kunt u zich vergapen aan het spectaculaire uitzicht op de rivier en de nabijgelegen wijngrotten. Binnen kunt u genieten van een moderne stijl met houten accenten, steenwerk en overvloedig natuurlijk licht.

Alle 103 kamers zijn geschikt voor twee tot drie personen. Er zijn verschillende plattegronden, maar de meest extravagante kamer heeft een prachtig privébalkon, uitzicht op het water, een espressomachine en een aparte zithoek. Elke kamer in dit hotel is voorzien van WiFi, een minibar, een flatscreen-tv en een kluisje.

Hoewel er genoeg heerlijke restaurants in de buurt zijn, heeft dit hotel twee fantastische eetgelegenheden: Het RIB Beef & Wine Restaurant en Heritage Bistro & Bar.

The RIB is een van de beste rundvleesrestaurants in Portugal, en beschikt zelfs over een prachtig buitenterras. In Heritage Bistro & Bar vindt u moderne tapas, gemengde drankjes en DJ-entertainment.

Lonely Planet beoordeling:

“Direct aan de Douro en verspreid over een aantal historische herenhuizen, is dit een van de meest verfijnde slaapgelegenheden van Porto. De kamers houden een goede balans tussen weelderig modern en traditioneel.”

Hotel details

Adres:
Praça Da Ribeira, 1, União de Freguesias do Centro, 4050-513 Porto, Portugal.

Gastenbeoordeling:
4.4 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €220

Meer informatie

 

The Yeatman Porto

The Yeatman Hotel

The Yeatman staat bekend als een van de beste hotels in Porto en biedt luxe accommodaties, een elegante omgeving en uitstekende eetgelegenheden.

De lobby verwelkomt bezoekers met een statige en grandioze trap, een enorm dakraam en een luchtig kleurenschema. Gelegen op de top van een heuvel met uitzicht op de rivier de Douro, heeft dit hotel een van de beste uitzichten op het water van de stad.

Dit hotel heeft 82 kamers, en alle kameropties hebben kingsize bedden, een flatscreen-tv, WiFi, een minibar en een gemeubileerd balkon. De marmeren badkamers in elke kamer hebben een aparte staande douche en een bad.

Sommige kamers hebben een prachtig uitzicht op de rivier en de skyline van de stad. De suites van dit hotel hebben extra luxe voorzieningen, zoals gashaarden, vrijstaande badkuipen, wijnvatbedden en hemelbedden.

Een van de beste kenmerken van The Yeatman zijn de ongelooflijke eetgelegenheden. Een daarvan, The Yeatman Gastronomic Restaurant, is bekroond met twee Michelin-sterren. Dit restaurant biedt een heerlijk proefmenu met lokale wijn en producten.

Een informeler hotelrestaurant, The Orangerie, is perfect voor gezinnen, terwijl Dick’s Bar en Bistro lichte hapjes en sandwiches biedt. Van fantastische voorzieningen tot heerlijk dineren, in The Yeatman is geen enkel detail gespaard gebleven.

The Telegraph recensie:

“Van een zwembad in de vorm van een decanteerfles en de kelder met 25.000 flessen tot de druivenpipbehandelingen in de spa, dit stijlvolle hotel draait om wijn. Het heeft een restaurant met een Michelin-ster en een adembenemend uitzicht over Porto, en het heeft ook nog eens ruime kamers.”

Hotel details

Adres:
Rua do Choupelo (Santa Marinha), 345, 4400-088 Vila Nova de Gaia, Portugal.

Gastenbeoordeling:
4.7 van 5

Prijs per nacht:
Vanaf €245

Meer informatie

 

Over onze aanbevelingen voor luxe hotels in Porto

Wij zijn een reisonderzoeksbureau. Ons team helpt u de beste luxe hotels in Porto te ontdekken door het internet voor u te onderzoeken. We hebben ook een aantal van deze plaatsen bezocht.

Het is dus niet alleen onze mening, maar de mening van vele reizigers die u voorgingen. Wij maken het u gemakkelijk om de meest luxueuze en exclusieve 5-sterrenhotels in de stad te vinden.

We vermelden alleen hotels met een geaggregeerde gastenbeoordeling van ten minste 4,0 uit 5. Wij verzamelen alle beoordelingen van verschillende boekingssites en andere onbevooroordeelde beoordelingswebsites.

U kunt er dus zeker van zijn dat alle bovenstaande hotels u een geweldig verblijf in Porto bieden.

 

Beste prijsgarantie

Wij werken samen met Hotels.com en Booking.com om ervoor te zorgen dat u de beste prijs krijgt voor uw verblijf in Porto! Beide sites bieden prijs matching. Dat betekent dat u de laagste prijzen betaalt voor uw verblijf.

Als u ten minste 24 uur voor het inchecken een goedkopere aanbieding vindt op een andere website voor hetzelfde luxe hotel in Porto, neem dan contact met hen op om het verschil terug te vragen!

 

Beste 5-sterren hotels in Porto

Nu u deze gids hebt doorgenomen, laten we hem samenvatten. We hebben de beste 5-sterrenhotels in Porto leren kennen dankzij duizenden beoordelingen van gasten en tips van reisdeskundigen:

 

Meer Porto gidsen

Als het advies dat we u hierboven hebben gegeven u bevalt, bekijk dan zeker enkele van onze andere artikelen over Porto:

Waar overnachten in Porto

Goedkope hotels in Porto

Boetiekhotels in Porto

Hostels in Porto