Marseille hostels

3 beste hostels in Marseille

Vieux Port, waar boten en jachten golven in de zeelucht, is het hart van Marseille, de historische stad van Frankrijk aan de Franse Rivièra. Langs de met boten omzoomde kade vindt u visverkopers die hun dagelijkse vangst verkopen.

Deze stad is bovendien de oudste stad van Frankrijk, 2.600 jaar geleden bewoond door Griekse handelaren en is bezaaid met musea en boetieks, maar ook met moderne projecten. Dat is nog eens geschiedenis!

De oude stad is uitgegroeid tot een toeristische must-see met zijn jachthaven, Byzantijnse kerken en eigenzinnige straatkunst. In deze levendige havenstad botst de Noord-Afrikaanse cultuur met de Franse keuken.

Maar in elke grote stad kan het moeilijk zijn om te bepalen waar u moet verblijven. Wij staan achter u. Hostels zijn een geweldige optie voor budgetreizigers, en Marseille heeft zeker een aantal goede! Hier zijn de drie beste hostels die u kunt overwegen tijdens uw reis naar Marseille.

 

People Hostel Marseille

The People Hostel

Dit gloednieuwe hostel ligt op slechts enkele minuten van het grote treinstation, de Vieux Port en de wijk Panier, waar alles gebeurt. Het is goedkoop, gunstig gelegen en goed uitgerust. Het People Hostel, bestempeld als het eerste “galeriehotel” van Europa, is ongetwijfeld een toevluchtsoord voor kunstliefhebbers.

The People Hostel Marseille fungeert ook als kunstgalerie, waar u verschillende werken van plaatselijke kunstenaars kunt bekijken! Muurschilderingen van graffitikunstenaar GREM sieren de muren, die mooi contrasteren met het minimalistische meubilair in Scandinavische stijl. Deze plek is een winnaar voor gezinnen en koppels met een beperkt budget, omdat er verschillende soorten kamers beschikbaar zijn.

Kenmerken:

Hostel details

Adres:
12 rue Jean Trinquet, Marseille, Frankrijk.

Gastenbeoordeling:
4.5 uit 5.

Prijs per nacht:
vanaf €21.

Meer informatie

 

Meininger Marseille

Meininger Marseille Centre La Joliette

Aan de Middellandse Zee ligt Meininger Marseille Centre La Joliette. Het ligt in de wijk La Joliette, net ten noorden van de oude haven van de stad, waardoor het ideaal is voor reizigers die op zoek zijn naar een handige, moderne en aangename accommodatie tegen een betaalbare prijs.

Het hotel ligt op 300 meter van het metrostation La Joliette, terwijl het hoofdstation Marseille Saint-Charles op 10 minuten lopen of 5 minuten met de metro ligt. Alle belangrijke doorvoerpunten, waaronder de luchthaven Marseille Provence, zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de centrale ligging.

De koppels die Marseille hebben gekozen als de bestemming om herinneringen te maken, moeten dit hostel bezoeken. Het spectaculaire uitzicht vanuit dit hostel draagt bij aan een behoorlijk deel van uw ‘herinneringen’-album.

Kenmerken:

Hostel details

Adres:
25/27 Rue de Forbin, Marseille, Frankrijk.

Gastenbeoordeling:
4.7 uit 5.

Prijs per nacht:
vanaf €16.

Meer informatie

 

Vertigo Vieux Marseille

Vertigo Vieux Hostel

Hostel Vertigo Vieux ligt midden in de stad, dicht bij toeristische attracties, het bruisende nachtleven en winkels. Vertigo Vieux Port, een populair en veel bezocht hostel in Marseille, is een favoriet onder reizigers vanwege de centrale ligging.

Het prachtige nationale park Calanques ligt echter op slechts dertig minuten afstand, waar u een van de grote schatten van de Provence kunt ervaren. Vertigo is de beste locatie om te genieten van alles wat Marseille in dit opzicht te bieden heeft.

De hele herberg is met de hand gemaakt door plaatselijke kunstenaars en straalt een grote charme uit. In combinatie met een gastvrije sfeer is dit de beste algemene herberg van Marseille.

Kenmerken:

Hostel details

Adres:
75 rue Sainte, Marseille, Frankrijk.

Gastenbeoordeling:
4.2 van 5.

Prijs per nacht:
vanaf €23.

Meer informatie

 

Over onze Marseille hostelaanbevelingen

Of u nu een individuele reiziger bent die op zoek is naar een privékamer, of een backpacker die met een groep rondreist en in een goedkope en gezellige slaapzaal wil verblijven, hierboven vindt u de beste hostels in Marseille voor al uw behoeften.

Let op, wij vermelden alleen hostels op onze website met een geaggregeerde gastenbeoordeling van ten minste 4,0 uit 5. We hebben alle beoordelingen van verschillende boekingssites en andere onbevooroordeelde beoordelingswebsites samengevoegd. U kunt er dus zeker van zijn dat alle bovenstaande hostels een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding bieden in Marseille.

 

Beste prijsgarantie

Voor onze hostelaanbevelingen werken we samen met Hostelworld en Booking. Deze partnerships hebben geen enkele invloed op de aanbevelingen die wij doen of op de volgorde waarin onze aanbevolen hostels worden vermeld. De redenen waarom we ervoor gekozen hebben om met deze bedrijven samen te werken is dat ze betrouwbaar zijn, een uitstekende service bieden en beide de beste prijsgarantie hanteren.

Dit betekent dat u het verschil kunt terugvragen als u uw reservering op een andere website goedkoper vindt. Het moet gaan om dezelfde accommodatie, accommodatietype, data, annuleringsvoorwaarden en condities, anders kunt u geen aanspraak maken op terugbetaling van het verschil.

Als u via Booking.com boekt, moet u ten minste 24 uur voor uw incheckdatum contact met hen opnemen. Als u via Hostelworld boekt, moet u de terugbetaling binnen 24 uur na uw boeking aanvragen.

 

Top 3 herbergen in Marseille

Nogmaals samengevat, op basis van duizenden beoordelingen van gasten, zijn dit de beste hostels in Marseille:

 

Waarom u voorzichtig moet zijn als u het goedkoopste hostel boekt

De goedkoopste hostels liggen meestal niet op een geweldige locatie. Als u bezienswaardigheden wilt bezoeken of wilt uitgaan in het centrum van Mallorca, moet u waarschijnlijk betalen voor openbaar vervoer of een taxi. Uw verblijf kan dus duurder uitvallen dan een verblijf op een centrale locatie. Voor nieuwe reizigers raden we sowieso aan om centraal te verblijven, maar ook voor frequente bezoekers is het waarschijnlijk de moeite waard om iets meer te betalen voor een verblijf op een centrale locatie.

Een andere reden waarom u niet in het goedkoopste hostel moet verblijven is dat de mensen die in de goedkoopste hostels verblijven vaak niet de mensen zijn die het zich kunnen veroorloven om te reizen zoals u. Omdat een zeer goedkoop hostel vaak goedkoper is dan het huren van een flat, trekken deze plaatsen vaak arbeidsmigranten of lokale buitenbeentjes aan. Dat is waarschijnlijk niet het publiek waarmee u wilt omgaan, zeker niet als u een soloreiziger bent die vrienden zoekt.

De derde reden waarom u de goedkoopste hostels moet vermijden is veiligheid. Sommige van de goedkoopste hostels controleren geen identiteitsbewijzen, vragen niet om handtekeningen of accepteren alleen contant geld bij het inchecken. Het hostel weet niet wie er werkelijk verblijft.

Ten slotte is de service in deze hostels niet geweldig. Als u er bijvoorbeeld voor kiest om uw bagage op te slaan, staan uw koffers onbeheerd in een openbare ruimte. Het wordt nergens geregistreerd of gelabeld en opgeslagen in een afgesloten ruimte.

Het is dus waarschijnlijk de moeite waard om wat meer uit te geven aan uw hostelverblijf in Marseille.

En tot slot een tip: lees altijd de laatste recensies over de herberg! Alle plaatsen hebben goede en slechte beoordelingen, maar de meest recente beoordelingen zijn het belangrijkst.

 

Meer tips voor Marseille

Leer de stad nog beter kennen en bekijk onze andere artikelen over Marseille:

Waar overnachten in Marseille

Goedkope hotels in Marseille

Boetiekhotels in Marseille

Luxe hotels in Marseille