Dubai

Waar overnachten in Dubai? Hotel tips en de 5 leukste wijken

Dubai is een bloeiende toeristische bestemming die een unieke kijk op het Midden-Oosten biedt. Gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten, is Dubai een hub voor zaken, plezier en toerisme. Het maakt niet uit wat u naar dit gebied brengt, er is zoveel te doen.

Bent u hier voor een belangrijke zakenbijeenkomst, of neemt u uw familie mee op een uniek uitje? Hoe dan ook, er zijn geweldige dingen te doen en geweldige plaatsen om te verblijven in Dubai.

Dubai is een van de rijkste steden in de hele regio en deze rijkdom wordt gebruikt om zeer leuke en interessante attracties te creëren. Alles, van indoor sneeuwskiën tot luxe winkelcentra, en alles daartussenin, is in deze stad te vinden.

Afhankelijk van waar u wilt verblijven, kunt u in de buurt van deze geweldige attracties zijn. Zoek gewoon uit welke attracties en activiteiten uw topprioriteiten zijn en kies de juiste wijk voor u!

Hier zijn vijf van de beste wijken om te verblijven tijdens een bezoek aan Dubai!

 

In deze reisgids:

 

Dubai Al Barsha

Al Barsha

Ten eerste hebben we Al Barsha. Dit is meestal niet de meest populaire keuze als het gaat om verblijf voor toeristen, maar het heeft zijn voordelen. Er zijn hier maar een paar topattracties, maar u bent een korte metrorit verwijderd van het centrum en het Marina-gebied.

De twee grootste blikvangers van Al Barsha zijn de Mall of the Emirates en het Ski Resort. De Mall of the Emirates is een zeer populaire bestemming om geld uit te geven en luxueuze winkels te bezoeken.

Het Ski Resort is een van de populairste attracties van Dubai en is werkelijk uniek. Er zijn niet veel overdekte skiresorts, en dit was het eerste dat ooit naar het Midden-Oosten kwam. Verlaat de hete woestijn voor een paar uur en ski door de sneeuw!

Vanwege de nabijheid van de grote attracties, is Al Barsha een van de goedkopere buurten om te verblijven. Als u het niet erg vindt om een beetje te moeten pendelen, is dit een goede optie.

Beste plek om te verblijven in Al Barsha

Kempinski Hotel Mall of the Emirates. Adres: Sheikh Zayed Rd – Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

 

Dubai Marina beach

Jumeirah Beach Residence

Jumeirah Beach Residence, ook bekend als de Dubai Marina, is de meest moderne, verwesterde wijk in heel Dubai. Daarom is dit een van de meest populaire wijken om te verblijven in Dubai.

Dit is ook de buurt die de thuisbasis is van de bekende strandboulevard. Als u in de Marina verblijft, bevindt u zich op de rand van het drukke stadscentrum.

Een verblijf in een drukke, verwesterde wijk brengt echter kosten met zich mee. Dit is waarschijnlijk de duurste wijk in heel Dubai. Als u bereid bent wat geld uit te geven, is dit de plaats om te zijn.

Wanneer u in de Jumeirah Beach Residence verblijft, bevindt u zich op loopafstand van een groot aantal bezienswaardigheden. Een belangrijk aandachtspunt is het nachtleven.

Er zijn tal van bars, nachtclubs en chique restaurants die zorgen voor een bruisende sfeer zodra de zon ondergaat. Overdag pakt u uw zwembroek en gaat u naar het wereldberoemde strand om van de zon te genieten en af te koelen.

Beste plek om te verblijven in Jumeirah Beach

Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach. Adres: The Walk – Al Sayorah St – Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

 

Bur Dubai

Bur Dubai

Wanneer veel mensen aan Dubai denken, denken ze aan supercars en wolkenkrabbers. Dat klopt, maar dit is een andere kant van Dubai die het bekijken waard is. De stad was niet altijd zo vernieuwd als nu, en er zijn diepe historische banden met één specifiek deel van Dubai.

Bur Dubai staat bekend als de Oude Stad en is waar u de echte cultuur van de regio kunt vinden.

Bur Dubai is al heel lang diep geworteld in de Indiase cultuur en bestaat voor het grootste deel uit Indiase mensen. Afhankelijk van de reden van uw bezoek aan Dubai, is een verblijf hier een uitstekende optie.

Het is de plek om te verblijven om een authentieke ervaring op te doen. Dat gezegd hebbende, is een verblijf hier een geweldige manier om geld te besparen. Omdat u niet overspoeld wordt door luxe voorzieningen, hoeft u niet de beruchte Dubai prijzen te betalen.

Beste plek om te verblijven in Bur Dubai

XVA Art Hotel. Adres: Al Fahidi St,Bur Dubai، Al Fahidi (voorheen Bastakiya), Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

 

Dubai Burj Khalifa

Downtown

Downtown is een heel andere locatie dan Bur Dubai. Dit is een van de duurste buurten in het hele Midden-Oosten en is het “beroemde” deel van Dubai. Dit is de thuisbasis van de beroemde Burj Khalifa, die wordt omringd door heel veel prachtige wolkenkrabbers.

Als u het zich kunt veroorloven om hier een nacht of twee door te brengen, zal het voelen alsof u in luxe leeft, want er zijn niet veel betaalbare accommodaties in Downtown. Zelfs als u niet voor een verblijf hier kiest, is dit een must-see als u in Dubai bent.

Een populaire activiteit is winkelen in de Dubai Mall. Dit is het grootste winkelcentrum van de hele wereld. U vindt er alle meest luxueuze winkels van de wereld op één plek.  Dit winkelcentrum is meer dan 12 miljoen vierkante meter groot en is een centraal punt van Downtown Dubai.

’s Avonds kunt u heerlijk dineren en genieten van nachtclubs van topklasse die niet voor de zwakkeren onder ons zijn. Waar u ook verblijft, Downtown moet u beslist bezoeken.

Beste plek om te verblijven in Downtown Dubai

Rove Downtown Hotel. Adres: 312 Happiness Street, Zabeel 2, 119444 – Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

 

Dubai Deira

Deira

Last but not least, is er Deira. Deira is een combinatie van Bur Dubai en Al Barsha. Het is namelijk zeer historisch en traditioneel zoals Bur Dubai, maar het is ook veel meer bijgewerkt en gemoderniseerd. Dat geeft u een goede mix van cultuur en betere accommodaties.

Dit is een fantastische buurt om rond te wandelen en alle lokale winkels en cafés te bezoeken. Er zijn veel authentieke markten en verkopers die veel toeristen in Dubai niet ervaren.

U bent ook vrij dicht bij de luchthaven, dus heen en terug reizen is naadloos. Helaas betekent dit ook dat u niet erg dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Dubai bent. U kunt een taxi nemen of de metro gebruiken om door de rest van de stad te reizen.

Kortom, een verblijf in Deira is een goed alternatief voor Bur Dubai als het hebben van een aantal bijgewerkte accommodaties een prioriteit is. Zorg ervoor dat u uw wensen en behoeften evalueert en kijk welke buurt het beste bij u past!

Beste plek om te verblijven in Deira

City Avenue Hotel. Adres: Al Muteena Street, Next LuLu Center, Al Muteena, Deira, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

 

Waldorf Astoria Dubai

Waar reisrecensenten overnachten in Dubai

Wilt u weten waar reisrecensenten van uitgevers als The New York Times, Frommer’s, Fodor’s en Lonely Planet in Dubai verblijven? Bekijk ons overzicht van alle aanbevolen hotels, hostels en B&B’s in Dubai.

 

Budget

Orient Guest House.

“Te midden van de galeries en winkels van de historische wijk, Orient Guest House is gevestigd in een oude binnenplaats huis met 11 kamers van traditionele Arabische meubels en stoffen. ” – New York Times.

Adres: Historisch Bastakiya Gebied Al Fahidi Straat – Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

 

Middenklasse

Aparthotel Adagio Premium Al Barsha.

“Het Dubai Al Barsha is het grootste en waarschijnlijk meest luxueuze eigendom van Accor Adagio, met 199 appartementen in champagnekleuren met ultramoderne keukens, privéwasfaciliteiten en een prachtig uitzicht op de skyline van Dubai en de Burj Al Arab.” – CNN.

Adres: Sheikh Zayed Road, Al Barsha 1, Opp Sharaf DG Metro Station – Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

 

Luxe

Burj Al Arab Jumeirah Resort.

“Sinds de Burj in 1999 aan het strand van Jumeirah verrees, is het net zo’n symbool voor Dubai als de Eiffeltoren dat is voor Parijs. En ondanks de hevige concurrentie wordt deze ster van eigen bodem nog steeds met een mengeling van genegenheid en ontzag bekeken.” – CN Traveler.

Adres: Jumeirah Beach Road, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

 

Dubai Palm

FAQ: Dubai hotel aanbevelingen

Bent u op zoek naar een budget-, boetiek- of luxehotel in Duba – of misschien vereisen uw reisplannen een schitterend hostel? Wilt u weten welk hotel het beste ontbijt serveert? Hier zijn al die antwoorden en meer over waar te overnachten in Dubai.

 

Wat is het beste budgethotel in Dubai?

Als u op zoek bent naar een goedkoop hotel in Dubai, boek dan het FORM Hotel Dubai. Het is een uitstekend budgethotel met veel waar voor uw geld. Het ligt op een goede locatie, het wordt aanbevolen door reisexperts en het hotel heeft uitstekende beoordelingen van klanten. Bekijkt u zeker ook onze shortlist van de beste goedkope hotels in Dubai.

 

Wat is het beste boetiekhotel in Dubai?

U houdt wel van wat luxe, maar niet van de bekende ketenhotels. Als u op zoek bent naar het beste boetiekhotel in Dubai, moet u eens kijken bij Taj Dubai. Het is een zeer cool hotel dat sterk wordt aanbevolen door reizigers en experts. Bekijk ook onze lijst van de beste boetiekhotels in Dubai, een handmatig samengestelde lijst van de meest unieke en romantische hotels in de stad.

 

Wat is het beste luxe hotel in Dubai?

Als geld geen probleem is en u op zoek bent naar een luxe hotel in Dubai, ga dan voor Resort One&Only The Palm. Het hotel biedt uitstekende service, het ligt op een toplocatie, het is zeer hoog beoordeeld door eerdere gasten en gerenommeerde reisrecensenten hebben het aanbevolen. Bekijk zeker onze shortlist van de beste luxe hotels in Dubai, een zorgvuldig samengestelde lijst van de meest exclusieve 5-sterrenhotels in de stad.

 

Wat is het beste hostel in Dubai?

Op zoek naar een goede en betaalbare privékamer of gezellige slaapzaal in Dubai? Kijk dan eens bij Dubai Beach Host. Het hostel is hoog beoordeeld door backpackers. Check eveneens onze lijst met de beste hostels in Dubai.

 

Welke hotels in Dubai serveren een goed ontbijt?

Probeer Kempinski Hotel Mall of the Emirates of Hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach als u op zoek bent naar een heerlijk ontbijt. Beide hotels in Dubai hebben uitstekende beoordelingen van klanten voor het ontbijt.

 

Hoeveel kost het om in een hotel in Dubai te verblijven?

Voor een 3-sterrenhotel betaalt u ongeveer €60 per nacht en voor een 4-sterrenhotel moet u rekenen op €100 per nacht. Als u op zoek bent naar een luxe 5-sterren hotel in Dubai, dan kunt u rekenen op ongeveer €240 per nacht.

 

Welk hotel in Dubai biedt een geweldig uitzicht op de fonteinen?

Als u op zoek bent naar een kamer met uitzicht, probeer dan het Hotel Palace Downtown, dat een aantal geweldige uitzichten op fonteinen in Dubai biedt.

 

Welk hotel in Dubai heeft een geweldig zwembad?

Op zoek naar een duik in een mooi zwembad? Probeer Resort One&Only The Palm of het One&Only Royal Mirage Hotel, beide hebben uitstekende beoordelingen voor hun zwembaden.

 

Dubai Marina

Beste tijd van het jaar om Dubai te bezoeken

De beste tijd om Dubai te bezoeken is zonder twijfel tussen november en april, wanneer het weer aangenaam koel en zonnig is, waardoor het ideaal is om de talloze attracties van de stad te verkennen.

Tijdens deze maanden beleeft Dubai een heerlijke winter met temperaturen tussen de 20°C en 30°C, zodat u comfortabel kunt genieten van buitenactiviteiten zoals ballonvaren, kameelrijden en duinafdalingen.

Bovendien is dit het perfecte seizoen om enkele van de meest iconische evenementen van Dubai bij te wonen, zoals het Dubai Shopping Festival, Global Village en het Dubai International Film Festival.

Een bezoek aan Dubai in deze periode staat niet alleen garant voor lekker weer, maar biedt ook een groot aantal amusementsmogelijkheden, zodat u nooit zonder dingen komt te zitten.

Misschien wilt u zich vergapen aan het spectaculaire uitzicht vanaf de top van de Burj Khalifa of uw adrenaline laten pompen in het grootste overdekte themapark ter wereld, IMG Worlds of Adventure.

Misschien ontspant u zich liever op ongerepte stranden, zoals Jumeirah Beach of Kite Beach, of gaat u op een gastronomische reis terwijl u smult van de verrukkelijke lokale en internationale keuken.

 

Dubai Al Arab

Leukste dingen om te doen in Dubai

Er zijn heel wat dingen te doen in Dubai en omgeving, zoals daguitstappen, attracties, musea, sightseeing tours en vele andere activiteiten. Hier is onze lijst van 3 dingen die u zeker moet doen als u in Dubai bent:

 

Dubai Rode Duin Woestijn Safari: Kameelrit, Sandboarden & BBQ

Maak een duinrit over het rode zand buiten Dubai en verken de woestijn per 4WD-voertuig. U ervaart de sensatie van dune bashing, sandboarden en een ritje op een kameel. Prijs: €37. Meer info.

 

Dubai Burj Khalifa: Niveau 124 & 125

Wees getuige van een onvergetelijk, panoramisch uitzicht over Dubai vanaf het observatiedek van de iconische Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Laat uw kaken op de grond vallen wanneer u 125 verdiepingen omhoog wordt getild voor een fantastisch 360-graden uitzicht over de Arabische Golf. Prijs: €27. Meer info.

 

Dubai rondleidingen per boot

Stap aan boord van uw hogesnelheidsvaartuig in de Dubai Marina, en houd de rails vast terwijl uw schipper het gas opendraait en u over de golven laat razen. Zoef rond de kunstmatige archipel van Palm Jumeirah. Prijs: €39. Meer info.

 

Meer dingen om te doen in Dubai

 

Beslissen waar te overnachten in Dubai

Samenvattend heeft deze reisgids de beste wijken van Dubai behandeld, evenals enkele hoteltips en dingen die u kunt doen. Het is nu aan u om te beslissen aan welke buurt u de voorkeur geeft.

 

Top 5 wijken om te verblijven in Dubai

 

Zoals u in dit artikel hebt gezien, is er veel te ontdekken, en het is belangrijk om te beslissen waar u in Dubai verblijft. Of u nu in Deira, Downtown, Bur Dubai, Jumeirah Beach Residence of Al Barsha verblijft, al deze buurten liggen op goede locaties.

De sfeer van de wijk, of u reist voor vrije tijd of zaken, of u reist met uw familie of vrienden, en de nabijheid van de attracties die u wilt bezoeken moeten waarschijnlijk de beslissende factoren zijn. Wat uw voorkeur ook is, u zult een geweldige tijd hebben in Dubai.

 

Dubai overzicht

🏨 Hotelprijzen: Gemiddeld
🛏 Budgethotel: 50 €
💑 Boetiekhotel: 85 €
5-sterren hotel: 220 €
🌎 Beste wijk 1ste bezoek: Downtown
👪 Beste wijk voor families: Jumeirah Beach
💎 Beste luxe hotel: One& Only The Palm
👫 Beste boetiekhotel: Taj Dubai
💰 Beste budgethotel: FORM Hotel Dubai
🎒 Beste hostel: Dubai Beach Host

 

Meer Dubai reisgidsen

Leer de stad nog beter kennen door onze andere artikelen over Dubai te lezen:

Goedkope hotels in Dubai

Boetiekhotels in Dubai

Luxe hotels in Dubai

Hostels in Dubai